Blade på række

Jeg ved godt at foråret er kommet, men uuuuh hvor er det bare stadigvæk koldt derude.

Derfor er jeg kommet i efterårs stemning og har syet smukke blade af stof.
Egentlig skal jeg bruge dem som mellemlægsservietter til mine tallerkener, når jeg skal dække op til gæster, men i princippet kunne de ligeså godt ligge som pynt på bordet.

Jeg tænkte at de også kunne være helt enormt skønne, at hænge på en snor.

Og det havde jeg ret i – det blev SUPER fint!

 

Hvis du er frisk på at lave dem selv, er der en lille forklaring her:

Du skal starte med at printe mønsteret ud, som du får af mig HER
Mønsteret er i faktisk størrelse, både på blade og på åkanden, som kommer lidt længere nede i indlægget.

 • print de blade ud, som du vil bruge.
 • læg bladet på det stykke stof du vil bruge og klip det ud (forside og bagside – altså 2 stykker stof), som en lille firkant
 • læg vrangsiden af det enes tykke stof, på et stykke volume-vliseline m/ lim. Jeg har brugt denne type her, fra STOF 2000 og stryg det sammen, så det fæstner på hinanden.
 • læg nu de 2 stykker stof (vrang mod vrang) og tegn forsigtigt med en blyant, rundt om bladet og sæt herefter, bladet fast med nåle.
 • klip bladet ud (ret mod ret), med 1 cm. sømrum.
 • når du har skilt de 2 stykker stof ad, så tager du bladet med vliseline og tegner på ret siden, de streger som skal være inde i bladet (strukturen af bladet).
 • nu kan du sy med en farvet tråd, efter stregerne. Jeg bruger guld eller sølv, da jeg syntes det giver sådan et fint udseende. Hvis du bruger guld og sølv, skal du huske at indstille din trådspænding – lidt løst og gerne bruge en speciel nål – som passer til metallisk tråd. Husk at sy LANGSOMT, så tråden ikke knækker!
 • sy stregerne i 1 arbejdsgang – ikke klippe tråden over før du er helt færdig, bare vend dit arbejde så det passer. Klip først, når du er helt færdig.
 • tag det andet stykke stof og læg ret mod ret, sæt nåle i og sy sammen. Husk et lave en åbning på 3-4 cm. forneden, til at vende bladet.
 • Vend bladet og brug eventuelt en blyant, til at få vendt de små spidser i bladene.
 • vend stoffet i åbningen indad, så hullet lukkes. Sæt nåle i og sy sammen – hele vejen rundt i bladets kant, så det ikke krøller.
 • hvis du vil hænge bladende på snor, kan du bruge et kantebånd. Jeg har dog brugt et bredt stykke GJORDBÅND som du også finder i bl.a. STOF 2000 for det syntes jeg var finest.

God fornøjelse ;O)

 

 

Se de fine blade LIVE – i videoen her:

 

Hvis du går igang med projektet

Så send mig gerne et link, hvis du viser dit resultat frem på din blog eller din instagram profil (facebook eller andre steder). Det kunne være sjovt at lave en lille kollage, at vise frem her på bloggen en anden gang.

Hvis der er noget du ikke forstår, så send mig en kommentar her til indlægget – så svarer jeg dig hurtigst muligt. Jeg har dog forsøgt at lave en lille tegning, som illustrerer hvad jeg mener. Den følger med i skabelonerne, som du printer ud.

Hej for nu ;O)

//Betina

Følg med på: Bloglovin Facebook & Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *